Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 14:24

Εξόρμηση στο Μαίναλο ο Ευκλής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση στο Μαίναλο ο Ευκλής Καλαμάτας

Στο Μαίναλο θα εξορμήσουν οι φυσιολάτρες και οι εκδρομείς του ''Ευκλή'' την Κυριακή 4 Νοεμβρίου προκειμένου να γνωρίσουν το 4ο τμήμα του Menalon Train, από την Ελάτη έως την Βυτίνα, παράλληλα με τον Μυλάοντα ποταμό.

Η ανακοίνωση του συλλόγου της Καλαμάτας αναφέρει: “Θα εξορμήσουμε στην Αρκαδική γη, για να απολαύσουμε μια μαγική διαδρομή στο μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο μονοπάτι, Menalon Trail, το οποίο χαράχτηκε πάνω στις παραδοσιακές διαδρομές, που χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Οι εκδρομείς μας μπορούν να περιηγηθούν στα σοκάκια της Βυτίνας. Συνοδοιπόροι μας θα είναι οι φίλοι του Συλλόγου μας, Αθηναίοι από το ORA Group. Το 4ο τμήμα του μονοπατιού του Menalon Train από την Ελάτη έως την Βυτίνα είναι 8 χλμ. είναι καλά σηματοδοτημένο, ακολουθεί την κοιλάδα του Μυλάοντα ποταμού και είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, γιατί έχει μικρή υψομετρική διαφορά. Άλλοτε θα περπατήσουμε πάνω σε καλντερίμι και άλλοτε πάνω σε απλό μονοπάτι δίπλα από τις πηγές Πυργακίου.

Έλατα, πλάτανοι, δέντρα κάθε είδους, λουλούδια μαζί με το ''μουρμούρισμα'' των νερών του Μυλάοντα ποταμού, θα μας γεμίσουν συγκινήσεις !!

Στο διάβα μας θα συναντήσουμε τα ερείπια 3ων νερόμυλων, ξύλινα γεφύρια στο Ρέμα Μπάρμπα και πολλές βρύσες με τρεχούμενο νερό.

Βαθμός δυσκολίας : Α' , κατάλληλο μονοπάτι για όλους. Ώρες πορείας : 4:30 (+/-) μαζί με τις στάσεις. Ραντεβού στις 8 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 7 με 8 μ.μ. Μετακίνηση με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου 10 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 14 ευρώ για τα μη μέλη.

Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου. Φαγητό στην πλατεία στο Λεβίδι, όπου προτιμά ο καθένας με ελεύθερο χρόνο. Οδηγός ο Διονύσης Καλογερόπουλος (μέλος του Ευκλή). Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234.


NEWSLETTER