Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 17:12

Ακατάλληλο για πόση το νερό σε περιοχές της Τριφυλίας μετά το σεισμό

Γράφτηκε από τον
Ακατάλληλο για πόση το νερό σε περιοχές της Τριφυλίας μετά το σεισμό

Πανικό και ανησυχία προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Τριφυλίας όπου ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Κύρια χαρακτηριστικά του η ένταση του αλλά και η διάρκεια του που έκαναν τον κόσμο να πεταχτεί από τα κρεβάτια του. Δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που κάποιοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους , ενώ οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Το ευτύχημα είναι ότι στην περιοχή της Τριφυλίας μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν έχει καταγραφεί κάποια ζημιά από τον σεισμό πέρα από το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις θόλωσε το νερό από τις πηγές και τις γεωτρήσεις που υδροδοτούνται πόλεις και χωρία, ενώ το φαινόμενο αυτό ήταν πιο έντονο σε περιοχές από την Κυπαρισσία και πιο βόρεια.

Μάλιστα σήμερα για το γεγονός αυτό υπήρξε και ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας που ενημέρωνε τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το νερό και στην οποία σημειώνεται:

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. σας ενημερώνει ότι μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στην περιοχή μας, σε ορισμένες πηγές από όπου υδρεύεται ο Δήμος Τριφυλίας έχει παρατηρηθεί καθίζηση ποσότητας χώματος από τα γύρω τοιχώματα με αποτέλεσμα το νερό να μην είναι κατάλληλο για πόση έως ότου καθαρίσουν οι πηγές. Παρακαλούμε να μην γίνεται άσκοπη χρήση του ύδατος για τις επόμενες δύο ημέρες. Ζητάμε την κατανόηση σας.»

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER