Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 20:28

Καλαμάτα: Σκληρή κόντρα για παραχώρηση κτηρίου στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

Γράφτηκε από τον

Μια γραμμή πριν το... κόκκινο έφτασαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη της για το θέμα της παραχώρησης δημοτικού κτηρίου στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας. 

Η αντιπολίτευση και ομάδα πολιτών, που ξεδίπλωσε πανό διαμαρτυρίας και φώναξε συνθήματα, ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του κτηρίου, επειδή στην αίτηση του Συνδέσμου υπήρχε ρατσιστική αναφορά σε βάρος των λαθρομεταναστών. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ο Σύνδεσμος παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόφαση - και όταν πιέστηκε από την αντιπολίτευση πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας ουσιαστικά παρείχε πλήρη κάλυψη στο Σύνδεσμο, ενώ οι έφεδροι, αρνούμενοι να παραδεχτούν δημοσίως το λάθος τους, δικαιώνουν με τη στάση τους όσους τους κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά.

Στη συνέχεια πάντως, με ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μπουζιάνη, η συζήτηση πήρε ανεξέλεγκτη διάσταση, καθώς επιτράπηκε η τοποθέτηση των συμβούλων ενώ το θέμα δεν είχε εισήχθη στην ημερήσια διάταξη. Ετσι οι σύμβουλοι, τόσο της μειοψηφίας όσο και της πλειοψηφίας, άρπαξαν την ευκαιρία και απευθύνθηκαν μέσω της... τηλεοπτικής κάμερας στο τάργκετ γκρουπ των ψηφοφόρων από το οποίο προσδοκούν να αλιεύσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ακούστηκαν και υπερβολές για την ανάγκη να "επιστρέψει η δημοκρατία στο δήμο" - ενώ την ίδια ώρα οι διαδηλωτές άλλοτε διέκοπταν κι άλλοτε χειροκροτούσαν τους ομιλητές...

Πληγωμένος βγήκε μόνο ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, και γι' αυτό ο πρόεδρος του Σώματος θα πρέπει να προβληματιστεί αναφορικά με την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Θ.Λ.