Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 14:34

Τη μνήμη της Ελένης Ιωαννίδη τίμησαν χθες στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Τη μνήμη της Ελένης Ιωαννίδη τίμησαν χθες στην Κυπαρισσία

Την μνήμη της Ελληνίδας μητέρας του έπους του 1940 Ελένης Ιωαννίδη τίμησαν χθες στην Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο χώρο όπου έχει στηθεί το άγαλμα της, επί της οδού Αθανάσιου Ιωαννίδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τα τρισέγγονά της Παύλο και Φωτεινή, και μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.

Η Ελένη Ιωαννίδη αποτελεί το σύμβολο της Ελληνίδας μάνας καθώς μετά το θάνατο του γιού της Ευάγγελου στο μέτωπο, σε γράμμα της στον τότε πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο υιός μου Ευάγγελος Ιωαννίδης έπεσε κατά τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας υιούς μου, Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιω. Ιωαννίδη να εκδικηθώσι τον θάνατον του αδελφού των. Κρατώ εις εφεδρίαν άλλους τέσσαρας, Πάνον, Αθανάσιον, Γρκγόριον και Μενέλαον Ιω. Ιωαννίδη κλάσεως 1917 και νεωτέρων. Παρακαλώ κληθώσι ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίστασιν ανάγκης της Πατρίδος ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού. Υστατον επιφώνημα θέλει είναι: Ζήτω η Πατρίς».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER