Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 16:03

Καλαμάτα: Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις - Τι δηλώνουν οι καταστηματάρχες (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις - Τι δηλώνουν οι καταστηματάρχες (Βίντεο)

Από αύριο Πέμπτη 1η Νοεμβρίου έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία για φθηνότερες αγορές και στους εμπόρους την ελπίδα για αύξηση του τζίρου τους.

Για την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στις 4 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε πως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων έτσι, γι' αυτούς που θα επιλέξουν να έχουν σηκωμένα ρολά την Κυριακή 4/11, είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Έως 30% η πτώση των τιμών στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Όπως ανέφεραν καταστηματάρχες της Καλαμάτας στην web tv της εφημερίδας “Ελευθερία” και του eleftheriaonline.gr, οι προσφορές αυτής της περιόδου δεν θα είναι μεγαλύτερες από 30%, καθώς το εμπόρευμα τους σε μεγάλο ποσοστό είναι καινούργιο και όχι στοκ.

Επίσης, τόνισαν πως μετά το καλοκαίρι η αγορά είναι στάσιμη κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που διατηρούνται για την εποχή, κάνοντας τους καταναλωτές διστακτικούς ως προς την αγορά κάποιου χειμωνιάτικου ενδύματος ή υποδήματος.

Μια από τις μέρες που εστιάζουν πάντως οι περισσότεροι έμποροι για να δουν μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά τους είναι η ερχόμενη Κυριακή, ευελπιστώντας πως η αργία σε συνδυασμό με τον καλό καιρό θα «σπρώξει» τον κόσμο να κάνει την βόλτα του στο κέντρο και να δει τις καλές τιμές στα καταστήματα από κοντά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:


NEWSLETTER