Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 07:53

Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στην Καλαμάτα το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (Center for Talented Youth Greece) του Κολεγίου Ανατόλια. Οι εξετάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 17 Νοεμβρίου.

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται 2 τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: 1) το School and College Ability Test (SCAT) και 2) το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά.

  • ● Οι μαθητές από Β’ έως Ε’ Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το SCAT τεστ.
  • ● Οι μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου μπορούν να δώσουν  ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο, αν το επιθυμούν.

Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δείγματα των τεστ, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του κέντρου: www.cty-greece.gr/el/exams

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ σύμβουλός του είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Τα προγράμματα του Κέντρου απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Περιλαμβάνουν διαδικτυακά online προγράμματα, διήμερα (weekend) αλλά και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα -ανάλογα με την ηλικία τους- να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cty-greece.gr

ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 9.470 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2017-2018 τα προγράμματά του τα παρακολούθησαν 829 μαθητές. Από αυτούς, το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία. Επίσης το 50% προέρχεται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ το υπόλοιπο 50% από άλλες περιοχές της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τo CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα θερινά προγράμματα του Κέντρου. Το 2018 χορηγήθηκαν 207 υποτροφίες, που αντιστοιχούν στο 52% του αριθμού των μαθητών που συμμετείχαν στα θερινά αυτά προγράμματα.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SSTH-SJfLb8}


NEWSLETTER