Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 09:36

Με αεροπορικές επιδείξεις σήμερα ο επίσημος εορτασμός στην 120 ΠΕΑ

Γράφτηκε από την

 

O επίσημος εορτασμός για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ πραγματοποιείται σήμερα στην 120 ΠΕΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στις 12.15 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει αεροπορικές επιδείξεις από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”. Οι επιδείξεις αυτές έχουν προγραμματιστεί σήμερα στη 1.10 το μεσημέρι, αύριο και το Σάββατο στις 11 το πρωί. Ενδέχεται, όμως, να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν, λόγω καιρικών συνθηκών.

Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό: Σήμερα από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και αύριο, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Τις μέρες του εορτασμού θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+Adv, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.