Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 11:29

Ενημέρωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό σήμερα στο δημαρχείο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό σήμερα στο δημαρχείο Μεσσήνης

 

Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) και πώς τα παιδιά θα είναι ασφαλή στο Διαδίκτυο; Πρόκειται για ερωτήματα που βασανίζουν κάθε γονιό και στα οποία ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αστυνόμος Α' Παναγιώτης Μπαστακός, θα δώσει απαντήσεις σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Eνωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μεσσήνης.

Η ομιλία του διευθυντή Ασφαλείας έχει θέμα "Cyberbullying. Διαδικτυακός εκφοβισμός - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Και όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ασπασία Αλιάγα, μιλώντας στην "Ε", οι γονείς ανησυχούν και θέλουν να ξέρουν, καθώς "το cyberbullying είναι ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό μπούλινγκ (εκφοβισμός) αποτελεί τον δεύτερο λόγο επικοινωνίας με την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 210-6007686 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από το Κέντρο-, από τις 334 αναφορές το 2017, το 20% των τηλεφωνημάτων στη γραμμή βοήθειας αφορούσε τον διαδικτυακό εκφοβισμό: δεύτερη αιτία μετά την εξάρτηση από το Διαδίκτυο.

Ν.Κ


NEWSLETTER