Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 08:28

Στην Κυπαρισσία χθες κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ ενόψει της σημερινής απεργίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην Κυπαρισσία χθες κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ ενόψει της σημερινής απεργίας

 

Στην Κυπαρισσία βρέθηκε χθες κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Πετρόπουλο ενόψει της σημερινής πανελλαδικής απεργίας και συναντήθηκε με εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Για μεγάλη υποστελέχωση του Δημοσίου και την ανάγκη αύξησης των μισθών έκαναν λόγο οι συνδικαλιστές, ενώ εστίασαν και στα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν, κάνοντας λόγο για διώξεις εργαζομένων με συνδικαλιστικό και πολιτικό χαρακτήρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους. Σκοπός όμως της απεργίας είναι το να αναδειχθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο στη δημόσια συζήτηση. Αναφερόμαστε στην πολύ μεγάλη υποστελέχωση του Δημοσίου, ειδικότερα σε τομείς οι οποίοι έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα κι είναι απαραίτητοι για την κοινωνία, όπως είναι η υγεία και η εκπαίδευση, αλλά και σε μια σειρά άλλους φορείς που αφορούν πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας. Επιδιώκουμε την αύξηση των μισθών των εργαζομένων οι οποίοι έχουν περικοπεί τουλάχιστον κατά 40% τα χρόνια της κρίσης. Με αφορμή όμως την επίσκεψη που κάνουμε στη Μεσσηνία, θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλη μία πτυχή ζητημάτων που αφορούν κυρίως τις διώξεις, οι οποίες έχουν συνδικαλιστικό κι ενδεχομένως πολιτικό χαρακτήρα και τις οποίες υφίστανται εργαζόμενοι σε δήμους. Αναφέρομαι στην περίπτωση της Ζωής Πετροπούλου εδώ στο Δήμο Τριφυλίας, της οποίας είναι απαίτηση της ΑΔΕΔΥ να αποσυρθεί η ΕΔΕ που υπάρχει, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Πατσαρίνου, εργαζομένου στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος επαύθηκε αδίκως από τη θέση προϊσταμένου, έχει υπάρξει απόφαση για την επανατοποθέτησή του η οποία δεν εφαρμόζεται. Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία είναι αρνητικά, δεν προάγουν τις δημοκρατικές σχέσεις και τη δημοκρατική οργάνωση των δήμων και νομίζουμε ότι οι δήμαρχοι πρέπει ν’ αρχίσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά και να μην χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους έτσι ώστε να διώκουν πολιτικά και συνδικαλιστικά εργαζόμενους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς υπογράμμισε: «Τα αιτήματα της απεργίας κυρίως είναι αύξηση των μισθών, να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για σταθερή εργασία. Ακούμε τους συναδέλφους για τα προβλήματα που υπάρχουν κι εδώ, στην περιοχή της Κυπαρισσίας, και θα τα μεταφέρουμε όλα αυτά στην ΑΔΕΔΥ ώστε να λυθούν άμεσα, όσα μπορούν να λυθούν, προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER