Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 16:46

Επιστολή γονέων στον πρωθυπουργό για τις ελλείψεις σε Σχολεία τυπικής ανάπτυξης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιστολή γονέων στον πρωθυπουργό για τις ελλείψεις σε Σχολεία τυπικής ανάπτυξης

Η ομάδα κοινωνικής δικτύωσης “Γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη” ζητεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την "αποκατάσταση των ελλείψεων σε στελέχη εκπαίδευσης ή επιστημονικής υποστήριξης, όσον αφορά τις σχολικές υποδομές Σχολείων τυπικής ανάπτυξης και συνοδούς παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης στα ΑΜΕΑ παιδιά, που φοιτούν σε τυπικής ανάπτυξης σχολεία".

Επίσης, στην ίδια επιστολή η οποία απευθύνεται και προς το υπουργείο Παιδείας και τον πρόεδρο της Βουλής ζητούν "επιτάχυνση των τοποθετήσεων συνοδών παράλληλης στήριξης στα παιδιά που έχουν αξιολογηθεί με σχετική γνωμάτευση από τις υπηρεσίες αξιολόγησης αναπηρίας ή μαθησιακών δυσκολιών".

Ακόμη οι γονείς διεκδικούν: "Πλήρη παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που δικαιούνται αυτής της παροχής, από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αποκλειστικά με εκπαιδευτικούς που έχουν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Αμεση πρόσβαση για τα παιδιά ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες διάγνωσης και αξιολόγησης. Σχολικό νοσηλευτή για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή πάθηση ή αναπηρία από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Ολιγομελή τμήματα ένταξης για παιδιά με έντονες μαθησιακές δυσκολίες. Μικρά τμήματα διδασκαλίας για μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και φοιτούν στα γενικά σχολεία της χώρας. Δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί που είναι στη λίστα Braille να μπορούν να συμπληρώσουν ώρες με παιδιά που έχουν και άλλες αναπηρίες. Συνεχή καθοδήγηση και επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στα θέματα της αναπηρίας, της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής (αυτισμός), των μαθησιακών δυσκολιών".

Στην ίδια επιστολή η ομάδα θέτει υπόψη του πρωθυπουργού ένα σύνολο από “εξομολογήσεις” προσωπικών εμπειριών γονέων που έχουν παιδιά ΑΜΕΑ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ομάδα τους στο Facebook «Γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη».

Η εν λόγω ομάδα σκοπό έχει την ανταλλαγή εμπειριών, την αλληλοϋποστήριξη και την προφύλαξη από κινδύνους, χάρη στην προειδοποίηση αλληλέγγυων και φίλων μεταξύ τους γονέων. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Αλ. Τσίπρα: "Πιστεύουμε ότι μπορείτε να διαπιστώσετε “ιδίοις όμμασι” το μέγεθος της απόγνωσης και της απελπισίας, που διαπνέει τα λεγόμενα μανάδων και πατεράδων, όταν αφηγούνται δυσκολίες, αρνητισμό από στελέχη της εκπαίδευσης, ανεπάρκειες των δομών και των θεσμικών οργάνων αλλά και απάνθρωπες εν γένει συμπεριφορές ανθρώπων που αντιθέτως όφειλαν να παρέχουν, αν μη τι άλλο, υποστήριξη και ενθάρρυνση σε γονείς που δοκιμάζονται από την ιδιαιτερότητα των παιδιών τους". Και προσθέτουν: "Ελπίζουμε στην αμεσότερη δυνατή παρέμβασή σας στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις καθημερινές πρακτικές της εκπαίδευσης, τόσο των ειδικών, όσο και των τυπικής ανάπτυξης σχολείων, προκειμένου να μην ακυρώνεται το αγαθό της εκπαίδευσης για τα ΑΜΕΑ παιδιά".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER