Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 10:03

Μεσσηνία: Με το φόβο των πλημμυρών ζουν στο Πήδημα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Με το φόβο των πλημμυρών ζουν στο Πήδημα

 

Τους κινδύνους να πλημμυρίσει ξανά το Πήδημα, όπως πλημμύρισε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016, τότε που χάθηκε και ένας άνθρωπος, επισημαίνει ο Εξωραϊστικός - Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πηδήματος.

Σε επιστολή του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Υποδομών αναφέρει ότι η απειλή προέρχεται από τα ρέματα “Μπελογιαννέικο”, “Μουγκού” και “Κολοβός” και σημειώνει πως “δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα παρά τις τότε υποσχέσεις των αρμοδίων για άμεσες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά”. Ο σύλλογος απευθύνει έκκληση “για μια ακόμα φορά σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να πραγματοποιήσει το συντομότερο τα απαιτούμενα έργα, προκειμένου να αποφεύγονται οι οδυνηρές συνέπειες καταστροφών και απώλειας ανθρωπίνων ζωών”.

Ειδικότερα, για το Μπελογιαννέικο παρατηρεί ότι “απαιτείται να καθαριστεί, να διαπλατυνθεί η κοίτη του και να μεγαλώσει η διατομή της γέφυρας στο Πήδημα, όπου διασχίζει το δρόμο Πήδημα - Αρφαρά, τουλάχιστον στο διπλάσιο, γιατί όπως είναι πολύ εύκολα φράζει με διάφορα αντικείμενα (κορμούς δένδρων, κλαδιά και άλλα αντικείμενα), τα οποία μεταφέρει το νερό. Με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει, οπότε διαχέεται στους δρόμους, καταστρέφει τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων και απειλεί τις ζωές τους”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER