Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 08:48

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Ταίναρο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη στο φορτηγό πλοίο Kilic 1 σημαίας Τουρκίας ενώ το 11μελές πλήρωμά του έχει εγκαταλείψει το πλοίο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία ενώ αυτό έπλεε 8,3 ναυτικά μίλια ανατολικά νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Το πλοίο ξεκίνησε άφορτο το ταξίδι του από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία. Εχει όμως στις δεξαμενές του 20 τόνους ντίζελ. Αυτή την ώρα ρίψεις νερού κάνει το ρυμουλκό Αγιος Νικόλαος ενώ το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά σκάφη από τον Πειραιά και την Κρήτη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ρεπορτάζ, η φωτιά έχει περιοριστεί στο μηχανοστάσιο.

Οι Τούρκοι ναυτικοί επικοινώνησαν με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες και ζήτησαν να το εγκαταλείψουν. Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και τα Λιμεναρχεία Πύλου και Νεάπολης. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης 6 παραπλέοντα πλοία, μεταξύ αυτών και κρουαζιερόπλοιο το οποίο έριξε σωστική λέμβο και περισυνέλεξε τους ναυτικούς οι οποίοι στη συνέχεια διασώθηκαν από άλλο φορτηγό πλοίο. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους.