Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 15:36

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας κατά Black Friday

Γράφτηκε από την

“Απληρωσιά και εντατικοποίηση επικρατεί στα μεγάλα πολυκαταστήματα εν όψει της πολυδιαφημιζόμενης Black Friday” υποστηρίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Μεσσηνίας σε έγγραφό του προς την Επιθεώρηση Εργασίας, από την οποία ζητεί “να προχωρήσει σε ελέγχους, παρουσία εκπροσώπου του σωματείου”.

Οπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, με το έγγραφό του αυτό, το συνδικάτο “καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων”, καθώς όπως υποστηρίζεται στο ίδιο έγγραφο “έχουμε δεχθεί καταγγελίες ότι την Παρασκευή 23/11/2018, με αφορμή την Black Friday έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωρίες που δεν προβλέπονται, οι οποίες μάλιστα δεν θα πληρωθούν όπως προβλέπεται”.

Εξ άλλου, κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου καθώς και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, απηύθυναν τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Καράμπελας και Παναγιώτης Κουφαλάκος, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης.

“Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να την μετατρέψει σε υπόθεση ρουτίνας και ντουφεκιά στον αέρα. Η απεργία είναι θέληση των ίδιων των εργαζομένων που μέσα από μαζικές διαδικασίες την αποφάσισαν και ανάγκασαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να την προκηρύξει” επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων.