Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 11:58

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καρτερόλι

Γράφτηκε από την
Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καρτερόλι

Βιωματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής δράσης και πολιτισμού με θέμα την ελιά προτίθεται να εφαρμόσει ο Δήμος Μεσσήνης το επόμενο χρονικό διάστημα στο Καρτερόλι, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί σε χώρο ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο έχει ως φορέα υλοποίησης την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) “Ρέκτης”, περιλαμβάνει -σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης- “δράσεις που αφορούν οργανωμένες επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων στο χώρο και στην εικαστική έκθεση. Οι επισκέψεις είναι προγραμματισμένες να είναι διάρκειας 3 περίπου ωρών και θα περιλαμβάνουν διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες”.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται, η δράση προβλέπει επισκέψεις των μαθητών, α) σε χώρο συγκομιδής ελαιοκάρπου και σε ελαιοτριβείο με στόχο να γίνει κατανοητή η διαδικασία επεξεργασίας του ελαιολάδου και β) στον πολυχώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, όπου θα γίνεται περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με σχετική θεματολογία (ελιά - ελαιόλαδο) που λειτουργεί στο χώρο.

Επί τόπου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “θα παρευρίσκεται εξειδικευμένη χημικός η οποία θα παρουσιάσει στους μαθητές, στο πλαίσιο ενός σύντομου σεμιναρίου, τα παράγωγα του ελαιόλαδου όπως και τη διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή σαπουνιών ελαιολάδου”.


NEWSLETTER