Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 08:42

Καλαμάτα: Νέο μπλόκο στον κόμβο «Φωτεινή»

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Νέο μπλόκο στον κόμβο «Φωτεινή»

 

 

Το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απαλλοτρίωση στο έργο κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή” παραδέχθηκε χθες στην “Ε” ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας Παναγιώτης Χειλάς.

Ανέφερε ότι έχει προκύψει θέμα, διαφορά με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου για τμήμα γης προς την πλευρά του κτηρίου. Εκφράζοντας τη δυσφορία του για το νέο εμπόδιο, παρατήρησε ότι “έχουμε αλλάξει το σχέδιο προς όφελος του ξενοδοχείου” κι επεσήμανε πως πρέπει να κοπεί λίγο από το πάρκινγκ, όπως έχει συμφωνηθεί, για να υλοποιηθεί ο κόμβος που προβλέπεται. Σημείωσε ακόμα ότι στην περιοχή έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση και πως ο χώρος για τον οποίο υπάρχει διαφορά, είναι δημόσια έκταση.

Ο πρόεδρος της Βέργας διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει λύσεις για όλους τους χώρους που έχουν απαλλοτριωθεί στην περιοχή κι εξέφρασε την ελπίδα πως θα πρυτανεύσει η λογική και το έργο του κόμβου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι όσο καθυστερούν οι εργασίες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την πρόκληση ατυχημάτων.

Το έργο κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”,  στη συμβολή 1ης επαρχιακής οδού - Λακωνικής και Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με μελέτη του Δήμου Καλαμάτας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 4 μήνες και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και με το δεδομένο των παρατάσεων που δίνονται, εκτιμάται πως το έργο μπορεί να είναι έτοιμο πριν το Πάσχα του 2019.

Γ.Σ.


NEWSLETTER