Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 15:00

"Σχολείο της Φύσης" και χριστουγεννιάτικα στολίδια στο Αγρόκτημα Φοίφα

Γράφτηκε από την

Το "Σχολείο της Φύσης" μεγαλώνει καθημερινά στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα και μας καλεί να το γνωρίσουμε.

Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «το "Σχολείο της Φύσης" είναι η βιωματική, οικοκεντρική και δημοκρατική εκπαίδευση στη φὐση, όπου τα γνωστικά αντικείμενα και η ανάπτυξη των παιδιών προσεγγίζονται ολιστικά, εμπνεόμενα και βασιζόμενα στη λειτουργία ενός αυτοτελούς οικοσυστήματος, όπως είναι ένα φυσικό αγρόκτημα ή ένα δάσος».
Καθημερινά λειτουργούν στο Αγρόκτημα πρωινά προγράμματα 9 π.μ. - 1 μ.μ. για σχολεία, συλλόγους, φορείς και άτυπες ομάδες ενδιαφερομένων, με γενικό τίτλο "Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας". Απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης και περιλαμβάνουν ενότητες όπως: Παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια, Δημιουργία του δικού μας αειφορικού κήπου. Τράπεζα  Παραδοσιακών Σπόρων. Μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Κομποστοποίηση (οικιακή και συνοικιακή). Δημιουργική επανάχρηση, ιδιοκατασκευές από άχρηστα υλικά (diy crafts). Ανάγνωση και χρήση των θεραπευτικών βοτάνων και δημιουργία φυτικών προϊόντων   (π.χ φυτικά ἐλαια, αφρόλουτρο κ.α). Οικοτεχνία.
Επίσης, κάθε Πέμπτη 4-8 μ.μ. έχουν ξεκινήσει οι απογευματινές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ενώ συγκεντρώνονται και σηλώσει συμμετοχής για νέα τμήματα την Παρασκευή και το Σάββατο.
Επιπλέον μέσα από τις “Κυριακές στο Αγρόκτημα", το Αγρόκτημα Φοίφα είναι ανοιχτό κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια, για χαλάρωση, αναψυχή, επικοινωνία αλλά και εκπαίδευση με διάφορες θεματικές


RE:THINK CHRISTMAS LAB


Εν τω μεταξύ, και φέτος το Αγρόκτημα προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου με τον δικό του… Re:Think τρόπο: Οργανώνει πολυεργαστήρια κατασκευής των DIY (Do It Yourself) εορταστικών στολιδιών και δώρων τις Κυριακές 2, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Για δηλώσεις συμμετοχής σχολείων στο #ReThinkChristmasLab ή για κάθε άλλη πληροφορία και συμμετοχή, μπορεί κανείς να επικοινωνεί στο τηλ. 27210 22505, καθώς και να στείλει email στο: farmafifa@gmail.com.