Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 11:32

Πλημμύρισε με βοθρολύματα το Λύκειο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Με βοθρολύματα πλημμύρισε για ακόμη μια φορά το προαύλιο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας χθες το απόγευμα, καθώς βούλωσε το δίκτυο αποχέτευσης που περνά μέσα από το χώρο του σχολείου.

Το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, χωρίς όμως να έχει δοθεί καμία λύση από την πλευρά του δήμου.

Παρά τα συνεχή αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου από το 2011, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, η δυσοσμία πλημμυρίζει το χώρο, και μαθητές και εκπαιδευτικοί για ακόμη μια φορά θα πρέπει να ανεχθούν αυτή την αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους κατάσταση.

Ο αγωγός περνά ακριβώς δίπλα από τις αίθουσες διδασκαλίας και το φρεάτιο που συνήθως ξεχειλίζει είναι μια ανάσα από τα παράθυρα του σχολείου. Ποιος λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι ασφαλές να γίνεται μάθημα όταν λίγα μέτρα δίπλα υπάρχουν βορθρολύματα;

Πάντως η τελευταία απάντηση που είχε το σχολείο από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ήταν τον Αύγουστο και έλεγε ότι σύντομα θα επιληφθούν του θέματος. Τέσσερις μήνες μετά όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό δε που χρειάζεται να γίνει είναι να περάσει ο αγωγός εκτός προαυλίου του σχολείου. Τόσο απλά.

 

Κ.Μπ.