Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:49

Υποσχέσεις για συντήρηση του αγωγού της ΔΕΥΑΤ

Γράφτηκε από τον

Υποσχέσεις για καλύτερη συντήρηση του αποχετευτικού αγωγού λυμάτων που περνά από το χώρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, αλλά και για κατασκευή καινούργιου αγωγού έξω από τον σχολικό χώρο, μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας και της ΔΕΥΑΤ στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου.

Σε αυτή συμμετείχαν ο διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου και αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννης Μερκούρης, ο τεχνικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας Φώτης Γκούτης, οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γεώργιος Τσουμάνης και οι μαθητές. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν συγκεκριμένα πράγματα και ορίστηκε χρονοδιάγραμμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

1) Κάθε μήνα να γίνεται έλεγχος και καθαρισμός του φρεατίου που βρίσκεται μέσα στο σχολικό χώρο, από τη ΔΕΥΑΤ. Σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΤ κάνει οποιεσδήποτε ενέργειες σε φρεάτια έξω από το σχολικό χώρο, την ίδια στιγμή θα έχει και συνεργείο στο φρεάτιο που βρίσκεται μέσα στο σχολικό χώρο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση να βουλώσει.
2) Οι διευθυντές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας και του Λυκείου Κυπαρισσίας θα φροντίσουν για την απόφραξη των φρεατίων όμβριων υδάτων που υπάρχουν μέσα στο σχολικό χώρο. Εντός του μηνός Δεκεμβρίου την πρώτη απόφραξη θα πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΤ.

3) Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, η ΔΕΥΑΤ θα έχει κατασκευάσει νέο αποχετευτικό αγωγό, έξω από τον σχολικό χώρο, για τα νότια λύματα της πόλης της Κυπαρισσίας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί αυτό, η σχολικήκοινότητα έχει το δικαίωμα της σφράγισης του φρεατίου που υπάρχει μέσα στο σχολικό χώρο.

4) Οι διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Κυπαρισσίας θα φροντίσουν για την απεντόμωση των φρεατίων που βρίσκονται μέσα στο σχολικό χώρο.

 

Κ.Μπ.