Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 16:52

Μεσσηνία: Μέσω Μαξίμου η αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου στο Καλαμάκι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: Μέσω Μαξίμου η αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου στο Καλαμάκι

Ξαναφτιάχτηκε επαρχιακός δρόμος στη Μεσσηνία μετά από παρέμβαση της “Καθημερινότητας” στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κάτοικοι του οικισμού Καλαμακίου είχαν απελπιστεί, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν με τα οχήματά τους στον κεντρικό δρόμο.

Το Καλαμάκι είναι ένας μικρός οικισμός της Μεσσηνίας, νότια της Κορώνης που εδώ και περίπου πέντε μήνες κάποια σπίτια του δεν είχαν πρόσβαση στην κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Και αυτό, γιατί καταστράφηκε ο αγροτικός δρόμος μόλις 500 μέτρων που οδηγούσε σε αυτήν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν με το αυτοκίνητό τους έναν ολόκληρο κύκλο 6 χιλιομέτρων! Επανειλημμένως είχαν παραπονεθεί στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν είχε υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Μέχρι που αποτάθηκαν και στην Υπηρεσία της Καθημερινότητας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι κάτοικοι της μεσσηνιακής περιοχής έστειλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr (που έχει δημιουργήσει από τις αρχές του 2017 ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης) φωτογραφικό υλικό της κατάστασης που επικρατεί έξω από τις οικίες τους και όλα τα απαραίτητα στοιχεία της περιοχής, μήπως και βρεθεί άμεσα κάποια λύση.

Πράγματι η Ομάδα της Καθημερινότητας ανέλαβε να φέρει εις πέρας την υπόθεση. Για να υπάρξει επανασύνδεση του αγροτικού δρόμου επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ηρθε σε επαφή μεταξύ άλλων με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους εμπλεκόμενους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και έτσι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξαναφτιάχτηκε ο δρόμος.

Γενικώς έχουμε συνηθίσει να επικρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά εν προκειμένω οι κάτοικοι του οικισμού έστειλαν ικανοποιημένοι μετά την αποκατάσταση του δρόμου, μέχρι και ευχαριστήρια επιστολή στην “Καθημερινότητα”, όπου αναφέρουν επί λέξει ότι “για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας μας λειτουργούν άψογα οι υπηρεσίες προστασίας των πολιτών”. Ελπίζουμε μόνο να συνεχιστεί αυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER