Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 18:17

Ιδιες τιμές για χερσαίους χώρους λιμενικής ζώνης Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ιδιες τιμές για χερσαίους χώρους λιμενικής ζώνης Καλαμάτας (βίντεο)

Ιδιες τιμές για τους χερσαίους χώρους της λιμενικής ζώνης που θα παραχωρηθούν στα παραλιακά καταστήματα το 2019, αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Ακόμα, ενέκρινε τους όρους και τη σύνταξη της διακήρυξης για την επισκευή και τη συντήρηση των κτηρίων του Λιμεναρχείου και του Ταμείου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης μας ενημέρωσε ότι το τιμολόγιο αυτό παραμένει εδώ και χρόνια, για να μπορούν οι επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και το Ταμείο να λειτουργήσει.

Για την α’ ζώνη (μέχρι το “Πανελλήνιο”) η τιμή είναι 25 ευρώ το τ.μ. και για τη β’ (από το “Πανελλήνιο” μέχρι το “Roma Pizza” και στην Ψαρών) 21 ευρώ το τ.μ. Ιδιες παρέμειναν οι τιμές και για την κατάληψη χώρων στο λιμάνι για τους ψαράδες (για τις βάρκες τους).

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, για τη φετινή χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της και κάποιοι λίγοι με οφειλές τις έχουν ρυθμίσει. Επίσης, υπάρχουν οφειλές από παλιά από 3 - 4 επαγγελματίες που έχουν κλείσει και πλέον δεν δραστηριοποιούνται και για τους οποίους έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διεκδίκησης των χρημάτων.

Για το έργο επισκευής και συντήρησης των κτηρίων του Λιμεναρχείου και του Ταμείου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι προβλέπονται εργασίες ανακαίνισης, στη στέγη, την τοιχοποιία και για την αντιμετώπιση της υγρασίας, με την επίβλεψη των αρμοδίων υπουργείων. Τα 180.000 θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα υπόλοιπα 70.000 από πόρους του Ταμείου. “Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίες του Λιμεναρχείου”, παρατήρησε ο πρόεδρος.

Ακόμα, το Δ.Σ. ενέκρινε την υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στο νόμο 4495/2017, προκειμένου να τακτοποιηθούν. “Ο,τι εμπίπτει στο νόμο θα το τακτοποιήσουμε, θα εφαρμόσουμε το νόμο, δεν είναι κατάσταση αυτή που παρατηρείται”, επεσήμανε ο Σαρ. Μαρινάκης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER