Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 16:31

Στάση στην αγάπη από το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Στάση στην αγάπη από το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Στάση στην αγάπη κάνει σήμερα το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. Ετσι κι αλλιώς ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας της αγάπης και σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης.

Η συμμετοχή του σχολείου στο eTwinning, καινοτόμο πρόγραμμα με θέμα «H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου - Art Project Day» συνεχίζεται, και ο δεύτερος σταθμός του ταξιδιού είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης που γιορτάζεται στις 14 Δεκεμβρίου. Οπως μάλιστα σημειώνει το σχολείο:

«Αγάπη, μια λέξη που υπάρχει σε όλες τις γλώσσες, μια έννοια που όλοι αντιλαμβανόμαστε, μα δύσκολα μπορούμε να ορίσουμε, μια αέναη πηγή έμπνευσης για τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και για την καλλιτεχνική δημιουργία. Μέσα από επιλεγμένα έργα τέχνης, αλλά και μέσα από τις δικές τους αποτυπώσεις, οι μαθητές μας προσέγγισαν την πανανθρώπινη έννοια της αγάπης, αυτό του ζωτικού συναισθήματος που δεν κοστίζει τίποτα και αξίζει τα πάντα. Αλλωστε δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος μήνας από τον Δεκέμβριο τον μήνα των Χριστουγέννων για να επικεντρωθούμε σε αυτό το υπέρτατο συναίσθημα. Τα παιδιά μιλούν, τα παιδιά ζωγραφίζουν, τα παιδιά δραματοποιούν, τα παιδιά τραγουδούν, τα παιδιά εκφράζονται με αγάπη για το νόημα της αγάπης και προχωρούν καθημερινά σε μικρές πράξης που την αποδεικνύουν. Επίσης οργανώνονται δράσεις έμπρακτης αγάπης, μέσω της προσφοράς σε κοινωφελείς σκοπούς. Σε αυτό το πλαίσιο το νηπιαγωγείο μας θα συγκεντρώσει τρόφιμά για το "Χαμόγελο του παιδιού" και θα επισκεφθεί το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών οργανώνοντας μια μικρή γιορτή αγάπης για τους ανθρώπους που μένουν εκεί».

Επισημαίνεται ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί η σχετική αφίσα από το Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, με τη συνεργασία όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: 7 δημόσια νηπιαγωγεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας (2ο Γαργαλιάνων, 6ο Ζωγράφου, 32o Θεσσαλονίκης, 3ο Θρακομακεδόνων, 2ο Ιτέας, Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 1ο Λουτρών Αιδηψού), 16 νηπιαγωγοί και 195 μαθητές και μαθήτριες.


NEWSLETTER