Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 15:58

5 χρόνια για κλοπές στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την

Σε φυλάκιση 5 χρόνων, με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Ρουμάνος κατηγορούμενος για τρεις κλοπές. Επίσης, ο ίδιος καταδικάστηκε και για κλεπταποδοχή.

Πρωτόδικα το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων ερήμην, ενώ συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι στη Ρουμανία με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Οι κλοπές έγιναν από 22 Δεκεμβρίου του 2013 έως 10 Ιανουαρίου του 2014, όσο ο κατηγορούμενος βρισκόταν στα Φιλιατρά, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και ανοίξει κατάστημα.

Πάντως στην απολογία του αρνήθηκε ότι έκλεψε (σε διαφορετικές περιπτώσεις) ένα αλυσοπρίονο, μια τηλεόραση και 180 κιλά λάδι από ένα σπίτι στο Αμπελόφυτο. Παραδέχτηκε μόνο ότι έκλεβε πετρέλαιο, ενώ για έναν μεγάλο αριθμό πραγμάτων που βρέθηκαν σπίτι του και δεν αναγνωρίστηκαν από θύματα κλοπής, το δικαστήριο τον καταδίκασε για κλεπταποδοχή. Ο ίδιος, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι αυτά τα πράγματα τα πήγε στο σπίτι ένας ομοεθνής του με το όνομα "Νίκο", ο οποίος έψαχνε κάπου να μείνει και τον φιλοξένησε.

 

ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ

Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε στη δίκη είπε ότι σταμάτησαν το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για έλεγχο. Ηξεραν ότι κάποιοι διέπρατταν κλοπές σε εξοχικά σπίτια στην Τριφυλία, ενώ υπήρχαν και υποψίες ότι έκλεβαν πετρέλαιο με λάστιχο από ρεζερβουάρ και τα μετέφεραν με μπιτόνια. Ηταν αρχές Ιανουαρίου του 2014 όταν ψάχνοντας το αυτοκίνητο βρήκαν ένα λάστιχο και δύο άδεια μπιτόνια από πετρέλαιο. Κι αφού θεώρησαν ύποπτο τον οδηγό και κατηγορούμενο ζήτησαν να τους πάει στο σπίτι του για να ελέγξουν.

Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό, αρχικά είπε ότι μένει στην Κυπαρισσία και έτσι έκαναν βόλτες στην πόλη για να... θυμηθεί πού μένει. Μετά είπε ότι είναι άστεγος και κοιμάται στο αυτοκίνητο, ώσπου ο μάρτυρας τράβηξε φωτογραφία τον κατηγορούμενο και ψάχνοντας σε στέκια αλλοδαπών στα Φιλιατρά (όπου αρχικά του έγινε ο έλεγχος), βρήκε ποιος είναι και πού μένει.

Ακόμα και τότε -όπως κατέθεσε ο μάρτυρας- αρνιόταν ότι ήταν το σπίτι του, αλλά στις ταχύτητες του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κλειδί και με αυτό ξεκλείδωσαν την εξώπορτα του σπιτιού, όπου βρήκαν και τα κλοπιμαία.

 

Ν.Κ.