Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 19:16

Μεσσηνία: Γέμιζε φιάλες με λαθραίο υγραέριο

Γράφτηκε από την

Ενας 24χρονος συνελήφθη την Τετάρτη σε χωριό της Αβίας γιατί σε έλεγχο που έγινε στο χώρο της επιχείρησής του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, το Τελωνείο και τη ΔΟΥ Καλαμάτας, βρέθηκαν σε δεξαμενή 679 λίτρα λαθραίου υγραερίου και 313 κενές φιάλες υγραερίου.

Ο 24χρονος, ο οποίος εμπορεύεται και πουλάει νόμιμα μπουκάλες υγραερίου, συνελήφθη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών, αφού δεν υπέδειξε κατά τον έλεγχο τα νόμιμα παραστατικά για το υγραέριο στη δεξαμενή. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρμόδιες αρχές, αυτό είναι λαθραίο, ενώ δεν είχε άδεια να γεμίζει άδειες φιάλες, αφού η άδειά του είναι για το εμπόριο γεμάτων φιαλών, από συνεργαζόμενες με την επιχείρησή του εταιρείες.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" ο 24χρονος είχε καταθέσει φάκελο για την αδειοδότησή του από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης για να γεμίζει και μπουκάλες στις εγκαταστάσεις του και από την εν λόγω υπηρεσία του ζήτησαν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, προκειμένου να του την δώσουν. Οσο για την έρευνα στις εγκαταστάσεις, μάθαμε ότι προηγήθηκε καταγγελία ότι προμηθευόταν παράνομα υγραέριο.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν εκτός από τα 679 λίτρα υγραερίου στη δεξαμενή, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί και φόροι, 313 κενές φιάλες υγραερίου, σωλήνες και αντλία υγραερίου και ηλεκτρονική ζυγαριά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τελωνείου οι διαφυγόντες δασμοί είναι 248,27 ευρώ.