Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 08:13

Εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης στο “Τουριστικό” Ταϋγέτου, που περιμένει αξιοποίηση (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης στο “Τουριστικό” Ταϋγέτου, που περιμένει αξιοποίηση (φωτογραφίες)

 

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του “Τουριστικού” Ταϋγέτου.

Την ώρα που το πέτρινο οίκημα παραμένει εγκαταλελειμμένο, έρμαιο του κάθε επιτήδειου, πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ντόπιους να αξιοποιήσουν το ακίνητο.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η δεύτερη δημοπρασία, μετά την άγονη του Δεκεμβρίου, και εν συνεχεία, ανάλογα με την έκβαση, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το οίκημα με τα 27 δωμάτια, την τεράστια σάλα με το τζάκι και την καταπληκτική θέα, θα πρέπει να προστατευθεί και καλό είναι να γίνουν άμεσα εργασίες, καθώς έχει εγκαταλειφθεί και οι φθορές είναι ορατές τόσο στο εξωτερικό μέρος του όσο και στο εσωτερικό του.

Τις πρώτες ημέρες του 2019 πάντως, με αφορμή τα χιόνια στο βουνό, η περιοχή πλημμύρισε από επισκέπτες, που βρήκαν ένα ζεστό «καταφύγιο» στην ξύλινη καφετέρια των εγκαταστάσεων, η οποία έχει μισθωθεί επίσης από ντόπιους. Το πέτρινο κτήριο όμως πίσω από την καφετέρια, μαραζώνει, περιμένοντας τον επενδυτή που θα δεχτεί να επενδύσει χρήμα και χρόνο για την ανακαίνιση, συντήρηση και αξιοποίησή του.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες από τη μεριά του Δήμου Καλαμάτας έχουν πέσει στο κενό, αφού είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές που θα ρισκάρουν να ρίξουν χρήματα, αφού έχει μειωθεί σημαντικά η κίνηση στον δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου. Το κτήριο παραμένει ένας αναξιοποίητος θησαυρός για πολλούς, που πιστεύουν πως η κατάλληλη αξιοποίηση θα οδηγήσει και στα επιθυμητά αποτελέσματα.


NEWSLETTER