Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 14:47

Κόντρα Νίκα - Τατούλη στην κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Με το... προεκλογικό στοιχείο να κυριαρχεί έντονα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η κοπή της πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος Πέτρος Τατούλης επέλεξε να απαντήσει μέσα από το χαιρετισμό του στον συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια, δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το πώς αυτός βλέπει το μέλλον του λιμανιού. Κι ενώ η θέση του δημάρχου είναι γνωστή για τον τουριστικό προσδιορισμό του λιμένα Καλαμάτας και ο ίδιος επαναδιατύπωσε στον χαιρετισμό του, όπως και η άποψή του για την προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή, ο Π. Τατούλης διασκέδασε την άποψη για τα ιδιωτικά κεφάλαια - ενώ τόνισε πως ένα λιμάνι παράγει πλούτο όταν λειτουργεί για όλους τους σκοπούς (εμπορικό, τουριστικό και μεταφορικό). Επίσης, τόνισε τον περιφερειακό χαρακτήρα του αμφισβητώντας τη θέση Νίκα για ένταξη του λιμανιού σε ένα ευρύτερο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας ενώ ο Παύλος Γκραίκης πήρε το λόγο μετά τον Π. Τατούλη και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Μια καλή χρονιά, με πολλούς από τους στόχους που είχαν τεθεί πέρυσι στην αντίστοιχη τελετή να εκπληρώνονται για το Λιμεναρχείο, χαρακτήρισε την περσινή χρονιά ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης. Ο ίδιος προανήγγειλε μάλιστα και την δημοπράτηση μέσα στο μήνα των εργασιών συντήρησης του κτηρίου όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σάκης Ηλιόπουλος ήταν ο τυχερός που του έτυχε το φλουρί ενώ και πέρυσι είχε πέσει στην 11χρονη κόρη του Μαρίστα. Στο φλουρί αντιστοιχούσε μια υδατογραφία, την οποία παρέδωσε στον τυχερό ο λιμενάρχης.
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.