Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 08:43

Στα λευκά τα ορεινά της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Σε λευκό κλοιό βρέθηκαν τα ορεινά χωριά της Τριφυλίας από την επέλαση του χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που έκαναν το ευχάριστο και διασκεδαστικό χιόνι πάγο δημιουργώντας προβλήματα, τα οποία ωστόσο ξεπεράστηκαν άμεσα με την επέμβαση μηχανημάτων του δήμου που άνοιξαν τους δρόμους.

Χιόνι πάνω από 30 πόντους έπεσε στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας, σε Πλατάνια, Αυλώνα, Καλίτσαινα, Σιδηρόκαστρο και Βανάδα. Επίσης αρκετό χιόνι έπεσε στα ορεινά της Δ.Ε. Αετού, σε Κρυονέρι και Μοναστήρι, σχεδόν σε όλα τα χωριά της Δ.Κ. Τριπύλας, αλλά και στη Μάλη της Δ.Ε. Φιλιατρών. Χιόνι έπεσε και σε πιο πεδινές περιοχές, χωρίς όμως εκεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Οπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Τσακανίκας χθες το μεσημέρι σε όλα τα χωριά υπήρχε πρόσβαση, αφού όπου χρειαζόταν γινόταν παρέμβαση από μηχανήματα του δήμου και άλλα μισθωμένα. Επίσης τόσο χθες όσο και προχθές έριχναν αλάτι στους δρόμους όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ είχαν ανοιχτεί όλοι οι δρόμοι προς τις κτηνοτροφικές μονάδες και έτσι κανείς κτηνοτρόφος δεν είχε πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα υπήρχε στο δρόμο από τα Πλατάνια μέχρι τα όρια του νομού όπου υπήρχε παγετός και γινόταν προσπάθεια να ανοίξει, ενώ χθες έγινε παρέμβαση για να καθαριστεί ο δρόμος που οδηγεί στις κεραίες και το ραντάρ πάνω από το Μοναστήρι. Επισήμανε δε ότι σε κάποια χωριά μπορεί να υπήρχαν προβλήματα σε στενά δρομάκια όπου δεν χωρούσαν να περάσουν μηχανήματα και εκεί έριχναν αλάτι.

Κ.Μπ.