Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 12:40

Καλαμάτα: Πώς κινήθηκε η αγορά τις ημέρες των γιορτών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Πώς κινήθηκε η αγορά τις ημέρες των γιορτών (Βίντεο)

Με οριακά αρνητικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και σε τζίρο ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδος για το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο κινήθηκαν σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Σε ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και η αγορά της Καλαμάτας σε γενικές γραμμές, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν καταστηματάρχες στην web tv της εφημερίδας “Ελευθερία” και του eleftheriaonline.gr η αγοραστική κίνηση δεν έδωσε ιδιαίτερη "ανάσα" στα ταμεία τους, αφού ναι μεν ο κόσμος έκανε τις διερευνητικές του βόλτες στην αγορά της πόλης, όμως αυτές περιορίστηκαν σε επιλεκτικά ψώνια. Πάντως, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις καταστημάτων που είδαν διαφορά στον τζίρο τους, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.


NEWSLETTER