Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 15:51

Ηλεκτρονική εγγραφή για να γλιτώσουν το 1 ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον

Εως και 50 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ που σπεύδουν να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική υπηρεσία e-bill, προκειμένου να αποφύγουν το τέλος εκτύπωσης του 1 ευρώ στον συμβατικό λογαριασμό που θέσπισε η διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, για να γραφτεί κάποιος στην υπηρεσία e-bill θα πρέπει να έχει στο όνομά του την παροχή (ρολόι). Αν η παροχή είναι σε άλλο όνομα η ηλεκτρονική αίτηση απορρίπτεται και ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πάει σε κάποιο κατάστημα της ΔΕΗ για να επικαιροποιήσει τα στοιχεία μεταβιβάζοντας την παροχή στο όνομά του. Για να κάνει όμως μεταφορά στο όνομά του πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό από εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο και η δαπάνη αυτή αγγίζει τα 50 ευρώ. Ομως τα βάσανα και οι δαπάνες του καταναλωτή δεν τελειώνουν πάντα με την κατάθεση του νέου πιστοποιητικού, καθώς η ΔΕΗ ενδέχεται να ζητήσει και μεγαλύτερη εγγύηση από εκείνη που είχε πληρώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ρολογιού.

Με βάση τη χρέωση του 1 ευρώ στους συμβατικούς λογαριασμούς η απόσβεση της δαπάνης των 50 ευρώ θα χρειαστεί τουλάχιστον 8 χρόνια. Γι’ αυτό πολλοί καταναλωτές προτιμούν να πληρώσουν το χαράτσι του 1 ευρώ μεταθέτοντας την εγγραφή στην υπηρεσία e-bill στο μακρινό μέλλον όταν και αν βελτιωθεί το εισόδημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 7 εκ. καταναλωτές της ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 20 Δεκεμβρίου, μόνο 350.000 είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία e-bill και λαμβάνουν το λογαριασμό τους μέσω e-mail.

Θ.Λ.