Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 18:56

Νέες καταγγελίες για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Νέες καταγγελίες για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε χθες το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για τις απειλές απόλυσης που δέχεται εργαζόμενος ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για το γεγονός αυτό.

Το σωματείο για ακόμη μια φορά βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για ανάλγητη και φασιστική προσπάθεια απόλυσης εργαζομένων ΑΜΕΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι «με εντολή του δημάρχου κ. Κατσίβελα παρανομεί και ουσιαστικά και τυπικά και στέλνει στην ανεργία άτομα με ειδικές ανάγκες, δείχνοντας την πολιτική της κατεύθυνση για τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επιθυμεί και προωθεί».

Αναλυτικά το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή της πόλης για την ανάλγητη και φασιστική προσπάθεια απόλυσης εργαζόμενων ΑΜΕΑ. Η πρόσληψή τους έγινε βάσει υπουργικής απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, έχουν υπαχθεί στο προβλεπόμενο στην υπουργική απόφαση πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, κατά το οποίο ο εργοδότης επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Η σύμβαση που έχει καταρτιστεί με τη δημοτική επιχείρηση είναι εξαρχής αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου. Ως τέτοια διέπεται από τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας ως προς τη λύση των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου. Επομένως, δύναται να λυθεί νομίμως, με έγγραφο καταγγελίας και καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης. Εχει όμως τη δυνατότητα να παραμείνει η αόριστη διάρκεια της σύμβασης αν με έγγραφο της υπηρεσίας (που υπάρχει), προκύπτει ότι καλύπτει μόνιμη και διαρκή ανάγκη. Επομένως, εάν κατόπιν αιτήσεώς τους, διατηρηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης η εργασιακή τους σχέση, μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ χρονικού διαστήματος απασχόλησης, επέρχονται αυτοδικαίως, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3227/2004, όλες οι προβλεπόμενες στο ν. 2643/1998 συνέπειες και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι προστατευτικές για την απασχόληση ατόμων ειδικών κατηγοριών, προβλέψεις του ως άνω νόμου. Η Δημοτική Επιχείρηση με εντολή του δημάρχου κ. Κατσίβελα παρανομεί και ουσιαστικά και τυπικά και στέλνει στην ανεργία άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνοντας την πολιτική της κατεύθυνση για τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επιθυμεί και προωθεί. Μάλιστα το ένα άτομο ΑΜΕΑ είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και να ζητήσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό της Τριφυλίας να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER