Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 15:14

Λύσεις και προτάσεις για την οικονομική διέξοδο της χώρας από τον Απόστολο Σταθόπουλο

Γράφτηκε από την
Λύσεις και προτάσεις για την οικονομική διέξοδο της χώρας από τον Απόστολο Σταθόπουλο

 

Λύσεις και προτάσεις για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την οικονομική διέξοδο της χώρας θα παρουσιάσει σήμερα ο καθηγητής νευροχειρουργός Αποστόλος Σταθόπουλος. Η ομιλία του θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο και θα περιλαμβάνει προτάσεις για βελτίωση σε πολλούς τομείς της ζωής.

Οι σημαντικότερες προτάσεις του όσον αφορά την οικονομία είναι:

Ολοι οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δίνουν 150 € ανά έτος για τη συντήρηση του ταμείου σταθερότητας του συστήματος υγείας. Δυνατότητα επιλογής ιδιωτικής ασφάλισης.

Φόρος εταιρειών 0% σε στρατηγικές περιοχές όπως η Θράκη, τα νησιά και περιοχές με πολύ υψηλή ανεργία. Εταιρικός φόρος 5% στην υπόλοιπη χώρα.

Φόρος εισοδήματος 20% με μέγιστο ποσό εισφοράς 50.000 €.

Αφορολόγητο 25.000 €. Για ζευγάρια 55.000 € αφορολόγητο και μέγιστη εισφορά 100.000 €. Αν ένα μέλος του παντρεμένου ζευγαριού δεν εργάζεται θα λαμβάνει το 20% του εισοδήματος του/της συζύγου απευθείας από τον/την σύζυγο.

ΦΠΑ 5% και δυνατότητα αύξησης από τους δήμους έως 21%.

Φόρος αγοράς, πώλησης ή μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας 15%.

Δυνατότητα πληρωμών σε μετρητά χωρίς όριο. Ανοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο.

Κατάργηση Πόθεν Εσχες.

Από εκεί και πέρα, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν επίσης προτάσεις για τη βελτίωση σημαντικών τομέων - όπως υγεία, παιδεία, αγροτική πολιτική, ανταγωνιστικότητα και συνταξιοδοτικό.

 

 


NEWSLETTER