Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 12:37

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις του το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για το ζήτημα που έχει προκύψει στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας με δύο εργαζομένους ΑΜΕΑ που όπως τονίζεται απειλούνται με απολύσεις.

Ετσι για σήμερα έχει αποφασιστεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου για ακόμη μια φορά καταγγέλλεται η δημοτική αρχή και μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή της πόλης για την ανάλγητη συμπεριφορά σε εργαζόμενους ΑΜΕΑ με απειλές απόλυσης. Η πρόσληψή τους έγινε βάσει υπουργικής απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, κατά το οποίο ο εργοδότης επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Πολύ πριν τελειώσει το πρόγραμμα (7/12/2018 και 17/12/2018), οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτημα μετατροπής της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου. Η αρμόδια διευθύντρια της υπηρεσίας στις 27/12/2018 με αρ πρωτ. 3536 εισηγείται μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ζητά να συνεδριάσει το Δ.Σ. ώστε να πάρει σχετική απόφαση. Αφού αναλύει τη σχετική νομοθεσία προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο τέλος της εισήγησής της επικαλείται την απελπιστική έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό, τεκμηριώνοντας έτσι την εισήγησή της. Καταγγέλλουμε την άρνηση μέχρι σήμερα συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και τον πρόεδρο για τις απειλές που εξαπολύει καθημερινά εναντίον του μέλους ΑΜΕΑ που είναι και μέλος της τριμελούς σωματειακής επιτροπής. Και αυτή η στάση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας αποδεικνύει ότι και στο χώρο της τοπικής διοίκησης συγκρούονται δύο ταξικά αντίθετες πολιτικές».

Τονίζουν ακόμη ότι προκηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας για όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΥΑ και παράσταση διαμαρτυρίας στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, όπου θα συζητηθεί το θέμα μετατροπής ή μη των συμβάσεων των ΑΜΕΑ σε αορίστου χρόνου. Στην ίδια συνεδρίαση υπάρχει θέμα για το μέλλον των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ από τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ, αφού ακόμα δεν έχουν βγει οι οριστικοί πίνακες.

Η ανακοίνωση του σωματείου καταλήγει ότι απαιτούν λήψη απόφασης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από την 3Κ και να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες, άμεσα να προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο για να συζητηθεί το αίτημα του σωματείου για νέο οργανισμό με καταγραφή όλων των ειδικοτήτων και των θέσεων του προσωπικού που εργάζεται σήμερα και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER