Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 12:10

Νέα διαμαρτυρία για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Νέα διαμαρτυρία για ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Την έντονη διαμαρτυρία του, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή Τριφυλίας και την διοίκηση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, εξέφρασε χθες το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για τις απολύσεις συναδέλφων του ΑΜΕΑ από την ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Εκπρόσωποι του Σωματείου αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι βρέθηκαν στην Κυπαρισσία, στο χώρο του δημαρχείου και των γραφείων της Επιχείρησης, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις δύο συναδέλφων τους, υποστηρίζοντας ότι κακώς οι συμβάσεις τους δεν μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν για χθες το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ η οποία όμως τελικά άλλαξε ώρα και πήγε για τις 7 ώρα το απόγευμα. Καταδίκασαν την απουσία του δημάρχου και των αιρετών από το δημαρχείο την ώρα που έκαναν την διαμαρτυρία τους αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εχουν καταντήσει τη ΔΕΥΑΤ καφενείο και ζητάνε από τους εργαζόμενους, λέγοντας ψέματα ο κ. Γυφτάλης στο δικαστήριο, ότι ο εργαζόμενος είναι ανίκανος για εργασία, άνθρωπος που δεν υπακούει. Την στιγμή που η οικονομική διεύθυνση και η διοικητική έχουν βγάλει έγγραφο ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγια και διαρκή ανάγκη και είναι συνεπής στην εργασία του.

Καλούμε το δήμαρχο και την δημοτική αρχή να κοιτάξει να λύσει τα προβλήματα του δήμου και να μην κυνηγά τους εργαζόμενους και τα ΑΜΕΑ, αυτοί είναι που δουλεύουν. Αυτοί παίζουν πολιτικά παιχνίδια τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν, να κοιτάξουν να οργανώσουν την υπηρεσία.

Θα είμαστε εδώ και την επόμενη εβδομάδα στο συμβούλιο που έχουν ζητήσει οι αντιπολιτεύσεις, δεν θα τους περάσει».

Παρόν στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ήταν η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή που επισήμανε:

«Πέντε χρόνια αδιαφάνειας στη ΔΕΥΑΤ, συνεχή προβλήματα και θέματα που έρχονταν στα δημοτικά συμβούλια και ουδέποτε πήραμε απάντηση ούτε από τη δημοτική αρχή ούτε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ. Θέματα σοβαρά όπως αυτό που προέκυψε με πλαστογράφηση υπογραφής υπαλλήλου σε παραλαβή υλικών. Φτάνουμε στο σήμερα που απολύουν δύο εργαζομένους την στιγμή που έχουν χαρτί της ίδια υπηρεσίας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με τραμπουκισμούς, με φασιστικό τρόπο, με ανεπίτρεπτες δηλώσεις και καταγγελίες από την πλευρά του προέδρου χωρίς να έχουν αυτά καμία βάση. Σήμερα ήταν να γίνει διοικητικό συμβούλιο στις 1 ώρα αυτό άλλαξε για να μην υπάρχει αντίδραση».

Ο Σαράντος Κουκούμης επικεφαλής της ΛΑΣΥ τόνισε:

«Είχαν τουλάχιστον ηθική υποχρέωση, πέρα από τη νομική, να τους κρατήσουν στην υπηρεσία. Παρ' όλα αυτά με μεθοδεύσεις απίθανες μέχρι τώρα και απύθμενου θράσους έχουν διαλύσει ουκ ολίγες φορές τα διοικητικά συμβούλια. Σήμερα είχαν προγραμματίσει στη 1 η ώρα συμβούλιο και ούτε αυτό το κάνουν. Ολα αυτά δείχνουν το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στην υπηρεσία και ευθύνη έχουν η δημοτική αρχή που κρατά αυτόν τον απίθανο πρόεδρο που είχε το θράσος να έρθει στο δικαστήριο και να πει ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί να στηρίξει την επιχείρηση και είναι ανίκανος, τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ικανός και άνθρωπος που δούλευε, και συνεπής στην υπηρεσία. Πρέπει ο λαός να τους καταδικάσει και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του, δεν μπορούν να παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και του λαού της Τριφυλίας».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER