Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 08:52

Αποκλεισμός στο κέντρο διαλογής ΕΛΤΑ Καλαμάτας για ύποπτο φάκελο

Γράφτηκε από την
Αποκλεισμός στο κέντρο διαλογής ΕΛΤΑ Καλαμάτας για ύποπτο φάκελο

Ενας ακόμα ύποπτος φάκελος από την Ινδία εντοπίστηκε χθες πριν το μεσημέρι στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στη Νέα Είσοδο στην Καλαμάτα.

Κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι να φτάσει το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που βρισκόταν νωρίτερα στη Σπάρτη για ανάλογο περιστατικό - ενώ ένας ακόμα ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε και στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος στο κέντρο διαλογής της Καλαμάτας είχε ως παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και παρέμεινε κλειστός. Στο χώρο βρίσκονταν 5 υπάλληλοι οι οποίοι εξετάστηκαν από γιατρό και γύρισαν στα σπίτια τους. Το φάκελο, όπως και αυτούς στη Σπάρτη και την Τρίπολη, τον παρέλαβαν στελέχη της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι ήρθαν με ειδικό εξοπλισμό και στολές. Αφού έγινε η διαδικασία όπως προβλέπεται, ο φάκελος σφραγίστηκε και φυλάσσεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ώσπου ειδικό όχημα της ΕΜΑΚ να μεταβεί στην Καλαμάτα και να τον παραλάβει, προκειμένου να μεταφερθεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι μεγάλη κινητοποίηση σημειώθηκε και την Παρασκευή 11 του μήνα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου έφτασαν με την αλληλογραφία 3 ύποπτοι φάκελοι, όπως συνέβη και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Ενας ακόμα τέτοιος φάκελος βρέθηκε την ίδια ημέρα και στην αλληλογραφία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER