Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 09:39

Ζημιές σε θερμοκήπια των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

 

Ζημιές προκλήθηκαν σε θερμοκήπια των Φιλιατρών από τις ισχυρές βροχοπτώσεις το απόγευμα της Κυριακής, ενώ καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η βροχή και το χαλάζι ήταν ιδιαίτερα έντονα και πρωτοφανή, με μεγάλο όγκο σε μικρό χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν θερμοκήπια να πλημμυρίσουν και καλλιέργειες να καταστραφούν ολοσχερώς.

Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, η ολική καταστροφή είναι σε μια έκταση περίπου 10 στρ. και έχουν πληγεί τρεις παραγωγοί, ενώ αφορά καλλιέργειες κηπευτικών και πιο συγκεκριμένα αγγουριού, όπου λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού που μπήκε στα θερμοκήπια οι καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Από εκεί και πέρα ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα θερμοκήπια, σε μικρότερο όμως μέγεθος και μικρότερη έκταση.

Πάντως οι παραγωγοί στην περιοχή φαίνεται να είναι σε ετοιμότητα, καθώς και αυτή η εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα είναι αρκετά δύσκολη για την περιοχή με πολύ υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης.

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία: filiatranet.gr)