Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 19:41

Καλαμάτα: Ενημέρωση για την πανελλαδική συγκέντρωση οικοδόμων στην Αθήνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Ενημέρωση για την πανελλαδική συγκέντρωση οικοδόμων στην Αθήνα (βίντεο)

Πανελλαδική συγκέντρωση με κύριο αίτημα την κατανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων πραγματοποιούν οι οικοδόμοι μεθαύριο Παρασκευή 25 του μήνα, στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 11 το πρωί.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας για να συμπληρώσουν τα ένσημα που τους λείπουν Παναγιώτης Καράμπελας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σωματείου στην κινητοποίηση και παρατήρησε πως είναι πάγιο και δίκαιο αίτημά τους.

Επεσήμανε ότι “σε αυτό το ζήτημα δεν είναι υπαίτιος ο κακός εργοδότης, αλλά το ίδιο το κράτος, η κυβέρνηση που με την καταστροφική αντεργατική και απάνθρωπη στάση της οδηγεί ανθρώπους 60-65 χρονών να ανεβαίνουν σε σκαλωσιές, μέσα σε κρύο και χιονιά με κίνδυνο για τη ζωή τους”. Διευκρίνισε πως εργάζονται για να βγουν στη σύνταξη, για να συμπληρώσουν τα ένσημα που τους λείπουν, γιατί δεν έχουν τα 500 ή 1.000 ένσημα που απαιτούνται τα τελευταία 13 χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση”.

Εκανε λόγο για δύο πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, με το τελευταίο του 60χρονου συναδέλφου τους που έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο Π. Καράμπελας σημείωσε ότι “είναι ένσημα που τα έχουμε δουλέψει, αλλά ποτέ δεν κατατέθηκαν. Είναι ένσημα που έχουμε πληρώσει και το κράτος έχει εκατομμύρια. Είναι ένσημα που μας έχουν κλέψει και τα οποία πρέπει να διανεμηθούν στο ασφαλιστικό μητρώο κάθε δικαιούχου”.

Επέκρινε και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη στάση τους και για την υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, "που δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ενημέρωσε ότι την Παρασκευή θα αναχωρήσει πούλμαν για την Αθήνα, από την Υπαπαντή στις 7 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα 6977-673306 και 6985-616557.

Γ.Σ.


NEWSLETTER