Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 10:07

Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε γυναίκα στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε γυναίκα στους Γαργαλιάνους

 

Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε γυναίκα στους Γαργαλιάνους τραυματίζοντάς την στο πόδι.

Μάλιστα απ’ ό,τι αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε μετά τον τραυματισμό της, δεν είναι το πρώτο θύμα αδέσποτων σκύλων τους Γαργαλιάνους. Με δημόσια επιστολή της αναφέρει δε, πως δεν νιώθει ασφαλής να περπατά στην πόλη λόγω των αδέσποτων, ενώ αναφέρεται και στο πρόβλημα της καθαριότητας, υπογραμμίζοντας ότι σε καμιά άλλη πόλη που έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός δεν έχει συναντήσει τέτοια κατάσταση, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την πλευρά του δήμου.

Για το πώς έζησε το όλο συμβάν η εκπαιδευτικός Αθηνά Δημητριάδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την Τρίτη 22/1 και ώρα 13.30 επιστρέφοντας στο σπίτι μου από το σχολείο με τα πόδια, στην οδό Αγαπηνού φεύγει από το κεφαλόσκαλο ενός σπιτιού ένας σκύλος χρώματος καφέ κι έρχεται καταπάνω μου γαβγίζοντας επιθετικά και ξεσηκώνοντας μια αγέλη άλλων σκύλων. Προσπάθησα να συνεχίσω το δρόμο μου κρατώντας την ψυχραιμία μου, αλλά ο σκύλος μου επιτέθηκε από πίσω δαγκώνοντάς με στο πόδι και δημιουργώντας μου ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τραύμα, αλλά και τεράστια ταραχή και ανασφάλεια για την πόλη στην οποία ζω. Η κυρία που κατοικεί στο σπίτι από όπου βγήκε ο σκύλος μου είπε ότι δεν είναι δικός της αλλά αδέσποτος κι έχει επιτεθεί και σε άλλους περαστικούς μαζί με τα άλλα αδέσποτα που έχουν κατακλύσει την πόλη. Μου σύστησε να πάω στο δήμο για παράπονα γιατί η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Πράγματι πήγα στο δήμο ζητώντας να δω το δήμαρχο ή τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο. Δεν εμφανίστηκε κανείς και εγώ ανέφερα το περιστατικό στους υπαλλήλους, επισημαίνοντας ότι η πόλη είναι τόσο γεμάτη με αδέσποτα που δεν μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια πουθενά.

Εγώ προσωπικά, όταν ήρθα στην πόλη συνήθιζα να περπατώ ως τη Λεύκη αλλά αντιμετωπίζοντας αγέλη αδέσποτων, άλλαξα δρομολόγιο προς τον Προφήτη Ηλία. Αλλά κι εκεί αντιμετώπισα την ίδια κατάσταση. Αποφάσισα να περιορίσω τις μετακινήσεις μου στα απαραίτητα: σχολείο και σούπερ μάρκετ στο κέντρο, αλλά όπως φαίνεται στην πόλη των Γαργαλιάνων είναι κι αυτά επικίνδυνα.

Στο δήμο μου απάντησαν ότι το γνωρίζουν, ότι πολλοί πολίτες έχουν δεχτεί επίθεση, ότι θα ενημερώσουν τους αρμόδιους και θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Εννοείται ότι δεν επικοινώνησε κανείς μέχρι στιγμής.

Στο Κέντρο Υγείας με περιέθαλψαν, μου έκαναν αντιτετανικό ορό, μου έδωσαν αντιβίωση και μου είπαν ότι πολύς κόσμος έχει πάει εκεί από δάγκωμα το τελευταίο διάστημα, μέχρι κι ένα παιδάκι τραυματισμένο στο πρόσωπο. Απ’ ό,τι κατάλαβα όλοι το γνωρίζουν αλλά ο δήμος αδιαφορεί για το πρόβλημα των αδέσποτων που ταλαιπωρεί την πόλη από χρόνια, αφενός για τα ταλαίπωρα ζώα, αφετέρου για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Σαν αναπληρώτρια εκπαιδευτικός έχω υπηρετήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι πουθενά δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ανασφάλεια και αδιαφορία εκ μέρους του δήμου για στοιχειώδη προβλήματα, όπως είναι π.χ. η καθαριότητα. Οι Γαργαλιάνοι είναι από τις πιο βρόμικες πόλεις που έχω δει κι αναρωτιέμαι αν θα ενδιαφερθεί κάποιος υπεύθυνος ή θα αφήσουν τους μισούς κατοίκους να τους φάνε τα σκυλιά και τους υπόλοιπους οι επιδημίες. Κι έτσι θα χαίρονται την πόλη λίγοι και καλοί μιας και είναι από τις ομορφότερες πόλεις που έχω δει σε φυσική ομορφιά».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER