Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 08:26

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη

Γράφτηκε από τον
Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη

 

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη στον Ταΰγετο, λόγω των σοβαρών καθιζήσεων μετά την Αρτεμισία (σε τρία σημεία) και στα όρια της Λακωνίας (σε ένα).

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθούν και να εξετάσουν τα συγκεκριμένα σημεία ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις εργασίες αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν.

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα, για “σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που έχει δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας” και είπε πως η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει προχωρήσει με εργολαβία της σε σημάνσεις στα επικίνδυνα σημεία.

Η κ. Μπούζα μας ενημέρωσε ότι “έκλεισε η κυκλοφορία, γιατί είναι επικίνδυνα τα πράγματα” και ανέφερε πως την περιοχή έχει επισκεφθεί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Η ίδια μας πληροφόρησε ότι κλιμάκιο επιστημόνων θα εξετάσει τα επικίνδυνα σημεία, και παρατήρησε πως “οι ενέργειες θα γίνουν βάσει επιστημονικών εντολών. Θα υπάρξει ενδελεχής γεωλογική επιστημονική έρευνα για το πώς πρέπει να κινηθούμε”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER