Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 09:52

Επίθεση από αδέσποτο σκυλί σε γυναίκα στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Επίθεση με απειλητικά γαβγίσματα δέχθηκε από αδέσποτο σκυλί χθες μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή Καρτελιώτισσα στην Κυπαρισσία, με αποτέλεσμα να πέσει σε βάτα και να τραυματιστεί ελαφρά.

Χθες το πρωί, καθώς η γυναίκα περνούσε από το σημείο κοντά στο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί, δέχθηκε επίθεση από έναν μεγαλόσωμο σκύλο. Προκειμένου να τον αποφύγει και να γλιτώσει πιθανό δάγκωμα, έπεσε σε μια συστάδα από βάτα κι έμεινε εκεί πεσμένη, με το σκύλο από πάνω της να γαβγίζει απειλητικά. Ενας άλλος κάτοικος της περιοχής που περνούσε από το σημείο κατάφερε να διώξει το σκύλο και να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. Πέρα από τα τραύματά της από το πέσιμο μέσα στα βάτα, ισχυρότερο ήταν το σοκ που είχε πάθει η γυναίκα.

Οπως μάθαμε, έγινε προσπάθεια να επικοινωνήσουν με το δήμο για να αναφέρουν το πρόβλημα και να ζητήσουν λύση, ωστόσο αυτό που τους απάντησαν -όπως μας είπαν οι ίδιοι- είναι ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πέρα από στειρώσεις και εμβολισμούς.

Πάντως στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς από το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί κι άλλα κρούσματα, από αγέλη αδέσποτων σκύλων.

Το θέμα με τα αδέσποτα στην Τριφυλία σίγουρα δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως πρέπει από το δήμο. Ενώ υπάρχει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί και οφείλει να κινηθεί, ωστόσο δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό και κάθε τόσο καταγράφονται επιθέσεις αδέσποτων.

Κ.Μπ.