Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 18:56

Κινητοποίηση για τραυματισμένο ναυτικό ανοιχτά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ενα τηλεφώνημα στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για τραυματισμένο μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου κινητοποίησε χθες τα ξημερώματα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Ο θάλαμος ειδοποιήθηκε από το φορτηγό πλοίο "Oruba" σημαίας Παναμά, ότι κατέπλεε στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, γιατί ένας 30χρονος Γεωργιανός από το πλήρωμά του χτύπησε στο αριστερό μάτι και χρειάζεται νοσοκομείο. Αυτό έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και άμεσα δόθηκαν εντολές στο περιπολικό σκάφος του τοπικού Λιμεναρχείου για την παραλαβή του τραυματία.

Οταν το "Oruba" προσέγγισε το αγκυροβόλιο οι λιμενικοί παρέλαβαν τον ναυτικό και τον έβγαλαν στη στεριά, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μετά την παραλαβή του τραυματία το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το Μικολάιβ της Ουκρανίας ενώ ο 30χρονος Γεωργιανός χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, όπως μάθαμε, οι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες με το χειρουργείο που έκαναν και χθες αναμένετο η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ν.Κ.