Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 19:17

Τετρακόσια άτομα εξυπηρετούνται στην Τριφυλία από το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Γράφτηκε από τον
Τετρακόσια άτομα εξυπηρετούνται στην Τριφυλία από το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Τετρακόσια άτομα περίπου εξυπηρετούνται στο Δήμο Τριφυλίας από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος του Δήμου.

Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα με σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής, το οποίο απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες. Δίνει προτεραιότητα σε αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν πλήρη φροντίδα της οικογένειας, με σκοπό, μέσα από τις απαιτούμενες υπηρεσίες και μηχανισμούς, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οπως επισήμανε μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Ανδρέας Μπουγάς, το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μεγάλες περιφέρειες. 1) του Κοπανακίου, που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή του δήμου και εξυπηρετεί περί τα 250 άτομα σε εβδομαδιαία βάση. Εκεί τα άτομα που απασχολούνται είναι μια κοινωνιολόγος, δύο νοσηλεύτριες και δύο οικογενειακοί βοηθοί. 2) των Γαργαλιάνων, που εξυπηρετεί περισσότερα από 150 άτομα σε εβδομαδιαία βάση. Εκεί απασχολούνται μια νοσηλεύτρια και μια οικογενειακή βοηθός, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται επιπλέον μια νοσηλεύτρια και μία κοινωνική λειτουργός μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ., εξυπηρετώντας τις περιοχές του τέως Δήμου Γαργαλιάνων.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται σε εβδομαδιαία βάση από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι: συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, κοινωνικές υπηρεσίες, επικοινωνία με διάφορους φορείς, καταγραφή του κοινωνικού ιστορικού, ατομική υγιεινή των δικαιούχων, καθαριότητα σπιτιών, ψώνια, γράψιμο φαρμάκων, συνοδεία σε νοσηλευτικά ιδρύματα, μέτρηση πίεσης και σακχάρου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER