Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:44

Απόδοση δώρου και συντάξεων ζητούν οι συνταξιούχοι

Γράφτηκε από την
Απόδοση δώρου και συντάξεων ζητούν οι συνταξιούχοι

Να αποδώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους το δώρο και τις συντάξεις που παρακρατήθηκαν ζητούν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Καλαμάτας με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας σημειώνει τις αποφάσεις “ανώτατων δικαστηρίων της χώρας μας” με τις οποίες “έχουν κριθεί παράνομες οι περικοπές των δώρων και των συντάξεων”, βάσει των οποίων “οι συνταξιούχοι υπέβαλαν αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ για την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών” χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα, όπως τονίζεται. Παράλληλα, επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες “δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ό,τι είναι να αποδώσει θα το αποδώσει σε όλους, ανεξαρτήτως αν έκαναν ή όχι αίτηση ή αγωγή”.

Καταλήγοντας οι συνταξιούχοι ζητούν από τον υφυπουργό “α) την τήρηση των παραπάνω δηλώσεών σας, σύμφωνα και με την απόφαση του ΣτΕ, β) η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πολιτική απόφαση ώστε να αποδοθούν όλες οι παράνομες παρακρατήσεις που με νόμο παρακρατήθηκαν”.


NEWSLETTER