Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 08:26

Καλαμάτα: Κλειστή και σήμερα το πρωί η Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

 

Κλειστή ήταν χθες η Ναυαρίνου, μεταξύ των οδών Υψηλάντου και Ηρώων και θα παραμείνει και σήμερα, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω των εργασιών κατασκευής διαβάσεων πεζών με κυβόλιθους.

Από τον αποκλεισμό έχουν εξαιρεθεί τα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας, τα οχήματα τροφοδοσίας, τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνονται στην εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας για τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ, προϋπολογισμού 119.992,32 ευρώ.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα μας ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται η κατασκευή 14 διαβάσεων με κυβόλιθους στη Ναυαρίνου, καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στο παραλιακό μέτωπο, λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος και της αυξημένης κίνησης το καλοκαίρι. Παρατήρησε ότι με τις διαβάσεις αυτές θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ΑμεΑ και θα ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

Μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί 6 διαβάσεις με κυβόλιθους από το ξενοδοχείο “Ελίτ” έως την οδό Μεσογείων (συνοικισμός Νικηταρά). Με τη συγκεκριμένη εργολαβία κατασκευάστηκαν διαβάσεις – ράμπες για ΑμεΑ στις οδούς Λυκούργου, Φιλελλήνων, Φαρών, Ακρίτα, Σπάρτης, ενώ φτιάχθηκε κτήριο τουαλέτας, αποδυτηρίων με ντους στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου τένις στη Νέδοντος, στη γέφυρα της Ευαγγελιστρίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ (Παντεχνική Μεσσηνίας) με έκπτωση 49,86%.

Γ.Σ.