Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 08:29

Στηρίζει τη θέση Σαρματζή για δήμο ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Στηρίζει τη θέση Σαρματζή για δήμο ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών

  

Τη στήριξή του, αν και κατά πλειοψηφία, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών στο μέλος του και εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Κώστα Σαρματζή για όσα εξέφρασε στην πρόσφατη συνεδρίαση στα Φιλιατρά.

Σημειώνουν ότι υιοθετούν τις θέσεις αυτές μαζί με όλα τα ζητήματα που τέθηκαν για την περιοχή. Επίσης εκφράζουν την επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους, χωρίς να στερούνται του δικαιώματος να διεκδικούν αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών, τονίζοντας ότι η υπάρχουσα γεωγραφική δομή του δήμου δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος της εμπορικότητας των Φιλιατρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών  αναφέρει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών μετά από συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του, η οποία συνήλθε την Τρίτη 5/3/19 αποφάσισε την κατά πλειοψηφία στήριξη και υιοθέτηση των θέσεων του Κωνσταντίνου Σαρματζή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, τις οποίες εξέφρασε κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της ΟΕΣΠ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στα Φιλιατρά και την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Κυπαρισσία. Συμπεριλαμβανομένων όλων των θεμάτων, όπως του οδικού δικτύου της περιοχής, του λιμανιού της Κυπαρισσίας, της Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά, αλλά και του μείζονος σημασίας θέματος που τέθηκε (με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε η κυβέρνηση για διάσπαση πολλών πλέον δήμων στην Ελλάδα) της επανεξέτασης του Δήμου Τριφυλίας και της δημιουργίας αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών μας βρίσκει σύμφωνους. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας και τις κοινές μας δράσεις με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους της Τριφυλίας δηλώνουμε ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεχίσει η συνεργασία μας εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν. Αυτό βέβαια δεν μας στερεί το αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών μιας και η γεωγραφική δομή του υπάρχοντος δήμου δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος της εμπορικότητας της πόλης μας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER