Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 08:58

Το ΠΑΜΕ “έντυσε” με αφίσες το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - Έντονη αντίδραση Τσώνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, γιατί την περασμένη νύχτα γέμισε με αφίσες του το κτήριο του Εργατικού Κέντρου ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Μίλησε για απαράδεκτη και αποκρουστική εικόνα, για λυπηρό φαινόμενο και παρατήρησε πως “δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν και οι ιδέες δεν πρέπει να προβάλονται με τέτοιου είδους μεθόδους και πρακτικές”.

Ο κ. Τσώνης επεσήμανε ότι “το Εργατικό Κέντρο είναι για όλους τους εργαζόμενους και έχει φτιαχθεί με εισφορές των εργαζομένων. Είναι χώρος δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών”. Εκτίμησε ότι “τέτοιες πρακτικές αποτρέπουν και διώχνουν από τις συλλογικές διαδικασίες” και σημείωσε πως “η κομματικοποίηση του συνδικαλισμού και τα φαινόμενα έντασης δεν έχουν κανέναν υποστηρικτή στον κόσμο της εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη”.

Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι υπάρχουν δύο φωνές: Η μία του λαϊκισμού, της υποκρισίας, των λεονταρισμών και των φθηνών εντυπώσεων και η άλλη της προόδου, του ρεαλισμού, της λογικής και της αλήθειας και ρώτησε το ΠΑΜΕ ποια είναι η θέση του: “Αν αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία για να αλλάξουν τους συσχετισμούς ή καταφεύγουν σε πρακτικές που δεν έχουν σχέση με τις λογικές και τις δημοκρατικές διαδικασίες;”.

Απαντώντας η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ σχολίασε ότι “ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, πρωταγωνιστής των συνδικαλιστικών μεταγραφών -στέλεχος της ΝΔ, εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ και πλέον υποψήφιος με την ΠΑΣΚΕ- για άλλη μια φορά απέδειξε ποιους εκπροσωπεί. Καθαρά και ξάστερα μίλησε για κοινωνική συναίνεση επικαλούμενος τον κοινωνικό διάλογο. Τον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, που οδήγησε τους μισθούς στα 586 και 511, που κατάργησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις”. Ανέφερε πως “οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν νοθείες στις εκλογές των σωματείων με σκοπό να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα για να εκλέγονται σε "καρέκλες", είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία, ώστε να στέλνει η εργοδοσία με το ζόρι τους εργαζόμενους να ψηφίζουν στα σωματεία τους. Σε αυτό το σχέδιο έχει προσωπική συμβολή και ο συγκεκριμένος πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας! Τέτοιο συνέδριο θέλουν να κάνουν στην Καλαμάτα. Νόθων αντιπροσώπων, εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων”.

Γ.Σ.