Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 18:49

Καλαμάτα: Εκδήλωση για αγορά εργασίας και 4η βιομηχανική επανάσταση

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση με θέμα “Αγορά εργασίας και 4η βιομηχανική επανάσταση” διοργανώνει το βιβλιοπωλείο ''Βιβλιόπολις" το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Rex" (Αριστομένους 26, Καλαμάτα).

Μέσα από παραδείγματα, οι καλεσμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν πιθανά σενάρια για το μέλλον. Η εκδήλωση φιλοδοξεί να είναι ένα εργαλείο για επιχειρήσεις αλλά και για όποιον πολίτη θέλει να ενημερωθεί για το αν αυτό που θα βιώσει στο μέλλον θα αποδειχτεί ευλογία ή κατάρα.

Θα τεθούν και συζητηθούν θέματα και προβληματισμοί όπως: Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στη Δύση έχουν πάνω από 50% πιθανότητα να φτάσουν την ηλικία των 105 χρόνων. Το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται παντού, κι αυτό συνεπάγεται ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις.

Το μοντέλο της ζωής των τριών φάσεων (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) φτάνει στο τέλος του. Η αντικατάστασή του από μια πιο ευέλικτη ζωή θα είναι αναπόφευκτη. Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τι είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε - και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό; Πόσο διαφορετικές είναι οι απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων για πολίτες που σήμερα βρίσκονται στην ηλικία των 18, 45 ή 60 ετών;

 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών (Οικονομική-Περιφερειακή Ανάπτυξη) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ο Πλάτων Τήνιος, επίκουρος καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Μικρές εισηγήσεις θα κάνουν ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης και ο εκπαιδευτικός - μηχανολόγος μηχανικός Φώτης Παναγιωτόπουλος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς, στέλεχος στον τoμέα Διαχείρισης Aνθρώπινου Δυναμικού.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.