Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 18:58

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: “Δεν αποτελούν λύση οι φόλες”

Γράφτηκε από την

“Η θανάτωση δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και σε μια ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία δεν είναι στοιχείο πολιτισμού” σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το φιλοζωικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων “Πολίτες σε Δράση”.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή το νέο κρούσμα με φόλες στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που είχε ως συνέπεια να βρουν φριχτό θάνατο τουλάχιστον 10 αδέσποτα ζώα, ο σύλλογος επισημαίνει ειδικότερα: “Για ακόμα μια φορά η ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων αντιμετωπίζει τη βάναυση συμπεριφορά ανθρώπων απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα, με αποτέλεσμα δέκα ίσως και περισσότερα να καταλήξουν από τις διάσπαρτες δηλητηριασμένες τροφές (φόλες). Τα μέλη του τμήματός μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν το θάνατό τους (εμετικές ενέσεις, ατροπίνες) αλλά δυστυχώς το δηλητήριο ήταν πολύ ισχυρό. Αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας με αριθμ. πρωτ. 01/2019, προς τον δήμαρχο Τριφυλίας, τον πρόεδρο διαχειρίσεως αδέσποτων, τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων και την κοινοποιήσαμε στον κύριο εισαγγελέα Κυπαρισσίας, στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, στο “Dog's Voice” και στη φιλοζωική δράση Γαργαλιάνων "Νοιάζομαι και προστατεύω”. Ολοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ζώων, να προωθήσουμε τη ζωοφιλία, την προστασία και περίθαλψη άρρωστων και κακοποιημένων ζώων, τη στείρωση, την υιοθεσία τους σε υπεύθυνα άτομα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η σωστή ενημέρωση θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας να νοιαστούν και να φροντίσουν τους τετράποδους φίλους μας, όταν αυτοί έχουν την ανάγκη τους. Η προσπάθειά μας δεν σταματάει εδώ αλλά συνεχίζεται… Η θανάτωση δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και σε μια ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία δεν είναι στοιχείο πολιτισμού.

Καλούμε, για άλλη μια φορά, τον δήμο με το θεσμικό του ρόλο να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε όλοι μαζί, δήμος, φιλοζωικές οργανώσεις, φιλοζωικές ομάδες και πολίτες να καταλήξουμε σε θεσμοθετημένες λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους”.