Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 22:55

Μεσσηνία: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης

Γράφτηκε από την

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο πρώην δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 2 μ.μ. στο ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα και η ταφή στο Βλαχόπουλο.

Γεννήθηκε στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας το 1944. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή Α.Π.Θ, έκανε μεταπτυχιακά στα παιδαγωγικά και την πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ είχε παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με εκπαιδευτικά θέματα.

Ήταν καθηγητής φυσικός. Διετέλεσε επί δεκαετία διευθυντής σχολείων (ως γυμνασιάρχης στο 1ο και 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και ως λυκειάρχης στο Λύκειο Ανδρούσας). Διατέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών επί σειρά ετών. Είχε δημοσιεύσει σειρά εργασιών με θέματα που αφορούσαν την οικολογία και το περιβάλλον. Με τα κοινά ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1990 ως κοινοτικός σύμβουλος στη Κοινότητα Βλαχόπουλο Μεσσηνίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 1998 ως ανεξάρτητος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Αναγέννηση».  Στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2002 επανεξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 52,4% στον πρώτο γύρο. Στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 επανεξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 46,75 από τον πρώτο γύρο
Ήταν παντρεμένος με τη υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Αγγελική Καλούδη και είχαν ένα γιο, τον Σπύρο Ψώνη, φαρμακοποιό στην Καλαμάτα.

(Πληροφορίες βιογραφικού http://papaflessas.blogspot.com/2007/09/)