Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 16:50

Τσώνης κατά ΠΑΜΕ για ματαίωση του συνεδρίου ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από την
Τσώνης κατά ΠΑΜΕ για ματαίωση του συνεδρίου ΓΣΕΕ

Επίθεση στο ΠΑΜΕ για την εισβολή και την κατάληψη του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης.

Σε συνέντευξη Τύπου παρατήρησε πως “η ημέρα αυτή ήταν ημέρα γιορτής για την πόλη μας” - και δίνοντας το πρόγραμμα της ΓΣΕΕ για την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί, ανέφερε πως “σκοπό είχε να αναφερθεί στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, μα ταυτόχρονα με την ιστορική πορεία του έθνους, από την ημέρα της απελευθέρωσης που έγινε στην πόλη μας και που γιορτάζει αυτές τις ημέρες. Δεν ήταν μία ημέρα εκδήλωσης συνδικαλιστικού περιεχομένου ούτε ημέρα ανταλλαγής συνδικαλιστικών θέσεων και απόψεων”.

Και αφού είπε ότι είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, παρατήρησε πως “κανένας μα κανένας λόγος και καμία δικαιολογία" δεν υπάρχει "για αυτή τη βίαια εισβολή. Γι’ αυτό λοιπόν η ημέρα αυτή είναι μία ημέρα πένθους για την πόλη μας και αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία”.

Ο κ. Τσώνης είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουφαλάκο και του δήλωσε πρόθυμος για διευκολύνσεις για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.

Για την Ελληνική Αστυνομία, που υποστήριξε ότι είναι ιδιωτικός χώρος το Μέγαρο Χορού, παρατήρησε ότι ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας και τους πολίτες της πόλης και αποτελεί δημόσιο χώρο.

Σχετικά με τις αναφορές του ΠΑΜΕ για το πρόσωπό του, ότι άλλαξε πολιτική – συνδικαλιστική παράταξη, αναρωτήθηκε “γιατί αυτή η ανησυχία για το συνδικαλιστικό μου μέλλον και την συνδικαλιστική μου πορεία” και σημείωσε: “Στα συνδικάτα είναι η ώρα να δημιουργηθεί ένα ισχυρός πόλος στη λογική του αδέσμευτου, ακηδεμόνευτου και ανεξαρτήτου συνδικαλιστικού κινήματος, που θα έχει ως μοναδικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, θα κινείται στην λογική του μέτρου και της μετριοπάθειας και θα έχει διαλογική σχέση με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Εχουμε τις μελέτες, το επιστημονικό εργαλείο που λέγεται ΙΝΕ ΓΣΕΕ, που είναι κοινά αποδεκτό απ’ όλους”.

 


NEWSLETTER