Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 19:48

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Τριφυλία

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Τριφυλίας με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από προχθές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου σε ό,τι αφορά την Κυπαρισσία, για χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για την εθνική εορτή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας από τους μαθητές της Στ’ τάξης.

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της Ανω Πόλης, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί δρώμενο με θέμα «Η απελευθέρωση της Αρκαδιάς». Στις 6 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας.

Τη Δευτέρα θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας, όπου στις 10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη δοξολογία εντός του ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ιωάννα-Σουλτάνα Κοτσώρη διδάκτορα Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης στις 11.30 το πρωί.

Στα Φιλιατρά η δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου. Μετά το πέρας της οι παρευρισκόμενοι με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα μεταβούν στην κεντρική πλατεία προ του ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Σάκκουλα διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τη μαθητική παρέλαση και αμέσως μετά την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης. Τέλος στις 5 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Φιλιατρών.

 Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER