Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 14:04

Παρέλαση με χαλαρές διαμαρτυρίες στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παρέλαση με χαλαρές διαμαρτυρίες στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της πόλης, μελών πολιτιστικών - χορευτικών συλλόγων, προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εθελοντικών οργανώσεων και στρατιωτικών τμημάτων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ παρέστησαν ακόμα ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αντωνία Μπούζα και Ελένη Αλειφέρη (Μεσσηνίας) , ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Μετά το τέλος της παρέλασης κι ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έκανε δήλωση, έφθασε κοντά του μία γυναίκα (το πιθανότερο απ’ αυτές που κρατούσαν σημαιάκια για τη Μακεδονία, με τον ήλιο της Βεργίνας) και είπε “δεν είστε για παρέλαση, αλλά για επέλαση”.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER